Verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning op het perceel Maaslaantje 1b in Maasdam ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning op het perceel Maaslaantje 1b in Maasdam ter inzage

Wij verleenden op 29 maart 2019 een omgevingsvergunning

Op 29 maart 2019 verleenden wij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) (projectbesluit) een omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning op het perceel Maaslaantje 1b in Maasdam.

Tijdens de procedure voor het verlenen van deze omgevingsvergunning is een ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ter inzage gelegd. De kennisgeving over het ter inzage leggen van deze stukken heeft toen niet op de juiste wijze plaatsgevonden. Daarom hebben wij de procedure opnieuw gevolgd (artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht).

Wij vervangen de omgevingsvergunning van 29 maart 2019 en verleenden opnieuw een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben op 29 oktober 2019 besloten om de omgevingsvergunning van 29 maart 2019 te vervangen en opnieuw een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een woning op het perceel Maaslaantje 1b in Maasdam. Deze vergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) (projectbesluit). 

Inhoud en doel van de vergunning

Met de vergunning wordt de bouw van 1 woning op het perceel Maaslaantje 1b in Maasdam mogelijk gemaakt. Het ontwerp van de vergunning heeft van 1 augustus 2019 tot en met 11 september 2019 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt met alle bijlagen met ingang van 23 november 2019 tot en met 3 januari 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.PBMDMaaslaantje1b-VG01)

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Beroep indienen tegen de omgevingsvergunning

Tegen het besluit van het college om de omgevingsvergunning te verlenen kan beroep worden ingesteld. Een beroepsschrift kan met ingang van 23 november 2019 tot en met 3 januari 2020 worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

 

  • de naam en adres van de indiener;

  • de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een kopie van het besluit;

  • de reden waarom u in beroep gaat;

  • een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Rechtbank Rotterdam

Sector Bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht .

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van de omgevingsvergunning via een voorlopige voorziening

De omgevingsvergunning treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat de omgevingsvergunning in werking treedt, kan een belanghebbende een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen.

 

De voorlopige voorziening stuurt u naar:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam

Sector bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam.

 

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook beroep is ingediend. Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

 

Vragen?

Voor vragen over de ontwerp omgevingsvergunning kunt u terecht bij Liesbeth Bos of Sabine Voskamp, bereikbaar via telefoonnummer 140186 of 088-6473647.

Naar boven