Ontwerpbestemmingsplan Julianastraat/Prins Bernhardlaan, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 21 november 2019 tot en met 2 januari 2020 het ontwerpbestemmingsplan Julianastraat/Prins Bernhardlaan met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0194-ONTW en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de Julianastraat en Prins Bernhardlaan, aan de noordoostzijde van het centrum in de kern Berkel en Rodenrijs. Globaal wordt het plangebied begrensd door:

  • -

    de bestaande woonbebouwing aan de Oranjestraat aan de noordzijde;

  • -

    de Prins Bernhardlaan en de naastgelegen watergang aan de oostzijde;

  • -

    bestaande appartementen, een zalencentrum en voorzieningen aan de Ds. Van Koetsveldstraat aan de zuidzijde; en,

  • -

    bestaande woonbebouwing aan de Julianastraat aan de westzijde.

 

Het bestemmingsplan Julianastraat/Prins Bernhardlaan biedt het planologisch-juridisch kader voor het vervangen van 50 bestaande eengezinswoningen door 37 eengezinswoningen en 36 appartementen. De appartementen worden in maximaal 3 lagen gebouwd.

De wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan staan in de nota Inspraak en overlegreacties beschreven. Deze nota is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor 8 woningen een besluit hogere waarden moeten worden vastgesteld aangezien de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De hogere waarde bedraagt maximaal 50 dB voor de 8 woningen aan de Prins Bernhardlaan.

  

Zienswijzen

U kunt het plan inzien van donderdag 21 november 2019 t/m donderdag 2 januari 2020:

  • via ruimtelijkeplannen.nl {https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/#!/idn/NL.IMRO.1621.BP0194-ONTW}.

  • Via Ruimtelijke plannen Lansingerland {http://1621.ropubliceer.nl}

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, Team Ruimtelijk & Economisch beleid, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0194/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven