Ontwerpbestemmingsplan “Partiële Herziening Berltsum - Bedrijventerrein West, Tichelersdyk 22 en 24”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke brengen het bestemmingsplan “Bestemmingsplan Partiële Herziening Berltsum - Bedrijventerrein West, Tichelersdyk 22 en 24” als ontwerp in procedure.

In 2016 is door de voormalige gemeente Menameradiel een deel van de groenstrook gelegen achter de percelen Tichelersdyk 22 en 24 als snippergroen ten behoeve van het gebruik als tuin/erf verkocht. De percelen aan de Tichelersdyk hebben reeds een woonbestemming, terwijl de aangekochte gronden een groenbestemming kennen. In deze partiële herziening wordt het gebruik als erf/tuin (de feitelijke situatie) bestuursrechtelijk vastgelegd doormiddel van het toekennen van een woonbestemming zonder daar extra bouwmogelijkheden aan toe te voegen.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517-380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 13 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Vanaf  4 februari 2019 tot en met 18 maart 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan inzien kan bij de bezoekersbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waadhoeke aan de Harlingerweg 18 in Franeker. Dat kan op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur en op donderdag tot 20:00 uur.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het zogenoemde planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is:

NL.IMRO.1949.BPBERbedrwestPH-ON01

 Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?Dan kunt u uw mening geven. Formeel heet dit ”een zienswijze indienen”. U leest hierna hoe een zienswijze kunt indienen. U kunt dat uiterlijk 18 maart 2019 doen . U kunt op twee manieren reageren: in een brief óf in een gesprek.

U stuurt uw brief naar burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Heeft u liever een gesprek? Dan kunt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak maken met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt.

   

Vervolg

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Mocht het bestemmingsplan worden vastgesteld, dan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Staatscourant en op de website www.overheid.nl (onder tabblad ‘gemeenteblad’) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte.

Naar boven