Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan “Blikkersmaatweg 15” (NL.IMRO.0153.R20180038-0003)

Logo Enschede

In zijn vergadering van 5 november 2019 heeft de gemeenteraad - met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan “Blikkersmaatweg 15” gewijzigd vastgesteld.

Voor het gebied gelegen nabij Blikkersmaatweg 15, waar adventure-activiteiten worden uitgevoerd, is het bestemmingsplan “Blikkersmaatweg 15” ontworpen. Het bestemmingsplan wijzigt een deel van het bestemmingsplan "Buitengebied Zuidoost". De wijzigingen betreffen het toekennen van een bouwvlak om nieuwe bebouwing mogelijk te maken, het toestaan van natuur- en milieueducatie en ondersteunende horeca ten behoeve van de (al toegestane) dagrecreatieve activiteiten. 

Inzien bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 21 november 2019 zes weken voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan digitaal inzien:

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.R20180038-0003

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.R20180038-/NL.IMRO.0153.R20180038-0003/

Bij de vaststelling van het plan heeft de raad, ten opzichte van het ontwerp, de volgende wijzigingen in het plan aangebracht:

Regels

1. de voorwaardelijke verplichting in artikel 3.4.1 wordt als volgt gewijzigd:

3.4.1 Voorwaardelijke verplichting inrichtingsplan

Het gebruik van het terrein en bouwwerken als bedoeld in artikel 3.1 onder a en b is uitsluitend toegestaan zolang:

a. het terrein is ingericht en in stand wordt gehouden overeenkomstig de in bijlage 1 (inrichtingsplan) van de Bijlagen bij de regels voorgeschreven inrichting;

b. in afwijking van het bepaalde onder a. is het gebruik wel toegestaan, voor een periode tot maximaal drie maanden na de ingebruikname van het terrein, met het oog op de benodigde tijd voor de uitvoering van het inrichtingsplan zoals opgenomen in bijlage 1 van de Bijlagen bij de regels.

Bijlage regels

2. De zin ‘terrein ook benutten voor primitieve overnachtingen met tenten’ is doorgehaald.

Papieren versie bestemmingsplan inzien of nadere toelichting:

Wilt u liever de papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan inzien of een nadere toelichting? Onder het bovenstaande kopje ‘Ruimtelijke plannen Algemeen, Inzien / afspraak maken’ staan daarvoor de mogelijkheden.

Reageren

Belanghebbenden kunnen van 22 november 2019 tot en met 2 januari 2020 schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onder het bovenstaande kopje ‘Ruimtelijke plannen Algemeen, procedures – beroep instellen’ staat hoe u dat kunt doen. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onder het bovenstaande kopje ‘Ruimtelijke plannen Algemeen, procedures – beroep instellen’ staat hoe u dat kunt doen.

Naar boven