Vooraankondiging bestemmingsplan Weidelanden, tweede herziening, Hazerswoude-Dorp

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij een herziening voorbereiden van het bestemmingsplan voor de woningbouwlocatie Weidelanden in Hazerswoude-Dorp.

Deze herziening maakt de ontwikkeling van grondgebonden woningen en appartementen mogelijk in het meest zuidelijk gelegen gedeelte van de woningbouwlocatie Weidelanden (laatste fase). Het betreft het gebied aan Zilverschoon, Wilgenroos en Fluitenkruid ter hoogte van de rotonde aan de N209. Het geldende bestemmingsplan maakt de bouw van woningen en appartementen in dit gebied al mogelijk. Het meest recente bouwplan past echter niet geheel binnen het geldende bestemmingsplan, omdat het bouwplan voorziet in meer woningen in deels andere woningtypen, en met dit bouwplan niet voldaan wordt aan de voorwaarde dat 20% van de woningen in de sociale sector wordt gerealiseerd.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt gemeld dat het naar aanleiding van deze vooraankondiging niet mogelijk is te reageren, er nog geen stukken ter inzage liggen en dat er (nog) geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen. Zodra de planvoorbereidingen gereed zijn, wordt het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd. De kennisgeving daarvan en wijze waarop u dan kunt reageren wordt onder andere bekend gemaakt in het Alphens Nieuwsblad, de Gouwekoerier en in de Staatscourant. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevrouw E. Speelman via 14 0172.

Alphen aan den Rijn, 20 november 2019

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven