Vervallenverklaring Wvg-aanwijzing

Logo Zandvoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort maken op grond van artikel 9 lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de aanwijzing in het kader van deze wet voor een perceel thans gelegen in het plangebied Middenboulevard te Zandvoort per 20 maart 2010 van rechtswege is vervallen. Het vervallen van deze aanwijzing wordt verwerkt in het WKPB-registratiesysteem.

Op 20 maart 2008 is door de raad van de gemeente Zandvoort een besluit genomen tot vestiging van een voorkeursrecht ingevolge artikel 8 Wet voorkeursrecht gemeenten (zoals deze gold op het moment van het raadsbesluit) voor een perceel gelegen in het gebied waarop destijds de Bouwverordening 2006 van toepassing was. Daarbij is dit perceel, benodigd voor de realisatie van het bestemmingsplan Middenboulevard, aangewezen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (oud) van toepassing waren. Dit hield in dat de gemeente een eerste recht van koop had.

Deze aanwijzing is van rechtswege vervallen omdat het op 20 maart 2010 twee jaar geleden was dat de in art. 8 lid 4 van de Wvg (oud) genoemde termijn van twee jaar (te rekenen van de dagtekening van het besluit) was verstreken.

De mededeling en de bijhorende stukken liggen vanaf 18 november 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het raadhuis van Zandvoort aan de Swaluestraat 2 te Zandvoort.

Naar boven