Ontwerpbestemmingsplan Vrachelen Krooneiland, herziening 5 (Vrachelsedijk ong.)

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Vrachelen Krooneiland, herziening 5 (Vrachelsedijk ong.), met de hierbij behorende stukken, waaronder het ontwerpbestemmingsplan zelf (NL.IMRO.0826.BSPhz5vrachkroon-ON01), ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisering van een woning op het perceel nabij Vrachelsedijk 16 te Oosterhout, kadastraal bekend als ‘gemeente Oosterhout, Sectie N, nummer 3451 en 3454’. Initiatiefnemer is voornemens hier een nieuwe levensloopbestendige woning te realiseren. Het vigerende bestemmingsplan biedt geen mogelijkheid tot het realiseren van een nieuwe woning. Middels een herziening van het bestemmingsplan wordt realisatie van de woning op de gewenste locatie mogelijk gemaakt.

Het woongebied rond de Vrachelsedijk, dat een bijzonder lage bebouwingsdichtheid kent en hierdoor een groen, open en rustig karakter heeft, is een bijzonder deel van de stad. Het gebied wordt aan drie zijden omringd door water. Centraal door het gebied loopt de Vrachelsedijk, onderdeel van een belangrijke historische route van Oosterhout naar Den Hout. Langs de Vrachelsedijk staan zowel historische panden als meer recent gerealiseerde woningen. De massaopbouw en architectuur van de woningen is hierdoor bijzonder divers. De aanvrager vraagt de gemeente de bouw van een nieuwe woning ten noorden van Vrachelsedijk 16 mogelijk te maken. Bij realisering van de gewenste woning wordt tegemoet gekomen aan de wens van initiatiefnemer om een levensloopbestendige woning te bouwen naast de woning waar de familie al decennia lang woont.

Voor dit bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan vastgesteld omdat het wettelijk kostenverhaal is geregeld via een gesloten anterieure overeenkomst.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 21 november 2019 tot en met woensdag 1 januari 2020 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 21 november 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Van donderdag 21 november 2019 tot en met woensdag 1 januari 2020 kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan voren brengen. Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan stuurt u aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Vrachelen Krooneiland, herziening 5 (Vrachelsedijk ong.)”. Het is niet mogelijk om digitaal zienswijzen in te dienen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw C.A. Rodenburg van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 14 0162.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14 0162

Oosterhout, 20 november 2019

Naar boven