Vastgestelde omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, wijzigingen van een rijksmonument, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het vergroten van de aanlegsteiger voor de veerpont en de salonboten, Onder de Linden/ Wellekade ong.

Logo Deventer

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 21 november 2019 tot en met 2 januari 2020 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- de vastgestelde omgevingsvergunning voor het vergroten van de aanlegsteiger voor de veerpont en de salonboten Onder de Linden/ Wellekade ong.

 

 

Inhoud

In het kader van de uitvoering van het project 'Ruimte voor de Rivier' is het voor salonboten van de Rederijen Thuishaven en Eureka niet langer mogelijk en wenselijk om (permanent) aan te meren aan het ponton aan de Worpzijde van de IJssel.

Vanuit de gemeente zijn een aantal alternatieve aanlegplaatsen gerealiseerd, zoals de Voorhaven en de Pothoofdkade. De Voorhaven is echter niet geschikt voor het laten in- en uitstappen van passagiers; deze aanlegplaats mag gebruikt worden voor bevoorrading en dient onder andere als wachtplaats om door de sluis te kunnen. De salonboten van Rederij Thuishaven kunnen echter niet afgemeerd worden in de Voorhaven. Het Rijk heeft om die reden geen bezwaar tegen het permanent afmeren van deze kleine salonboten aan de Wellekade. De salonboten van Rederij Eureka kunnen en zullen wel permanent worden afgemeerd in de Voorhaven.

Voor het laten in- en uitstappen van passagier kunnen de salonboten van Rederij Eureka gebruik maken van de Pothoofdkade. De Pothoofdkade betreft een vaste kade, waarvan de rederij heeft aangegeven met uitzonderlijke (lage én hoge) waterstanden niet te kunnen aanmeren. In die gevallen is ook de Lage Wellekade niet geschikt voor het aan boord nemen van passagiers. Om tegemoet te komen aan de wens van de rederijen om een aanlegplaats te realiseren waar sprake is van een drijvend ponton, is besloten deze ruimte te bieden aan de stadszijde van de IJssel, op de locatie waar ook de veerpont aanmeert. De salonboten van Rederij Thuishaven worden permanent afgemeerd op deze locatie aan de Wellekade. De salonboten van Rederij Eureka kunnen, in overleg met Rederij Thuishaven, op deze plek (de)embarkeren bij uitzonderlijke waterstanden. In alle andere gevallen kunnen de salonboten van Rederij Eureka voor het in en uit laten stappen van passagiers gebruik maken van de Pothoofdkade.

De nieuwe aanlegsteiger voor de salonboten wordt aan de bestaande ponton van de veerpont gekoppeld.

 

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u tijdens openingstijden inzien bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Het plangebied en deze publicatietekst kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV036-VG01

 

De digitale bestanden zijn beschikbaar gesteld op:

• http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.OV036-/NL.IMRO.0150.OV036-VG01/

 

 

Reageren

De vastgestelde omgevingsvergunning ligt van donderdag 21 november 2019 tot en met donderdag 2 januari 2020 ter inzage.

Van vrijdag 22 november 2019 tot en met donderdag 2 januari 2020 kunt u reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

Omdat het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft vastgesteld kan iemand die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij:

• de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

• de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

 

Naar boven