Rectificatie afloop termijn; Besluit ter concept-omgevingsvergunning De Steeg 2 te Winde; het bouwen van een kapschuur en het aanleggen van een paardenbak

Logo Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo - Ontwerp-omgevingsvergunning De Steeg 2 te Winde **Rectificatie afloop termijn**

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een kapschuur op het adres De Steeg 2 te Winde (kadastraal bekend Vries sectie Y nummer 90). Tevens zal de aanwezige paardenbak inclusief omheining en verlichting worden gelegaliseerd door middel van de aangevraagde omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- bouwen van een bouwwerk;

- handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening;

Het bouwplan heeft strijdigheden met het geldende bestemmingsplan Buitengebied Tynaarlo aangezien de kapschuur buiten het gebied van de woonbestemming wordt gerealiseerd. Voor de aanleg en bebouwing van de aanwezig paardenbak is geen omgevingsvergunning verleend terwijl dit wel is vereist. Om deze redenen is de gewenste bebouwing en instandhouding van de paardenbak niet zondermeer mogelijk en is hiervoor een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan vereist.

Ter inzage ontwerp-omgevingsvergunning

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt van donderdag 14 november 2019 tot 30 december 2019 (dit was 26 december 2019) voor een ieder ter inzage bij het team Publiekszaken en Veiligheid, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De ontwerp-omgevingsvergunning kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien bij de balie van Publiekszaken en Veiligheid tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Zie voor de openingstijden onze website www.tynaarlo.nl. Buiten deze openingstijden is inzage van de ontwerp-omgevingsvergunning na telefonische afspraak mogelijk.

De ontwerp-omgevingsvergunning is digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor de landelijke website kunt u gebruik maken van de volgende imrocode: NL.IMRO.1730.ABDeSteeg2Winde-0301

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries.

Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven