Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wijzigingsplan Olthofsweg 3, Dalkruid 21b en Molenweg 1

Logo Hellendoorn

Bij de publieksbalie in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van woensdag 20 november 2019 gedurende zes weken dus tot en met woensdag 1 januari 2020, voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 12 november 2019 nummer 2019-034234 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Wijzigingsplan Olthofsweg 3, Dalkruid 21b en Molenweg 1.

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via https://afspraken.hellendoorn.nl/ of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 0548-630 214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke ID: NL.IMRO.0163.WPBUWONEN-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: https://bit.ly/2XgBkXh

Downloaden en inzien van het ontwerpbestemmingsplan is mogelijk via de link: HYPERLINK "https://bit.ly/2NLdEqI"

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2009 en Buitengebied 2009 herziening 2-2012

Het plangebied betreft drie locaties: Olthofsweg 3 in Hellendoorn, Dalkruid 21b in Nijverdal en Molenweg 1 in Haarle.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd de inmiddels beëindigde (agrarische) bedrijfsbestemming te wijzigen naar een woonbestemming.

Burgemeester en wethouders hebben het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

Het gaat om de volgende wijziging:

In artikel 5.2.2. onder a wordt het woord ‘bouwvlak’ gewijzigd in ‘bestemmingsvlak’.

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep instellen.

Voor zover burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het is voor een burger ook mogelijk om beroep aan te tekenen via het digitaal loket. Klik voor meer informatie hierover op deze (hyper)link; https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ Om daarvan gebruik te kunnen maken, dient u de beschikking te hebben over een Digid-code.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

 

 

Naar boven