Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Akkerstraat Hoogeloon, Bladel

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 12 november 2019 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Akkerstraat Hoogeloon, Bladel' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1728AkkerHoog-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 72 woningen. Van deze 72 woningen zijn 65 woningen geprojecteerd buiten "Stedelijk gebied”. Het merendeel valt binnen de aanduiding “Verstedelijking afweegbaar”, maar voor een beperkt deel van het plangebied is alleen sprake van “Landelijk gebied” waar het realiseren van woningen in principe niet is toegestaan. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte verruiming van de grenzen van het gebied “Verstedelijking afweegbaar”. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3 van de IOV. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad.

Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan dmv een herbegrenzing. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Akkerstraat Hoogeloon' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 12 november 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven