Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan IJs- en skeelerbaan Winterswijk

Logo Winterswijk

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan IJs- en skeelerbaan Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat het bestemmingsplan ‘IJs- en skeelerbaan Winterswijk’ in het buitengebied van Winterswijk gewijzigd is vastgesteld op 7 november 2019. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van de bestemmingsplannen ’Integrale herziening buitengebied Winterswijk’ en ‘Trias fase 2’. Dit plan wijzigt de bestemming van meerdere percelen naar de bestemmingen ‘Natuur’ en ‘Sport’. Het doel van het bestemmingsplan betreft het realiseren van een ijs- en skeelerbaan langs de Bataafse- en Kottenseweg.

Ambtshalve wijzigingen

In de regels en verbeelding van het bestemmingsplan is de bestemming ‘Groen’ gewijzigd naar de bestemming ‘Natuur’. Deze bestemming sluit meer aan bij het toekomstige gebruik van de gronden. Dit geldt ook voor de gronden ter plaatse van de aanduiding ’specifieke vorm van sport – waterretentie’. Deze gronden functioneren als poel met retentiezone en zijn gewijzigd naar de bestemming ‘Natuur’. Daarnaast is de ligging van de aanduiding ‘overige zone – groene ontwikkelingszone’ gecorrigeerd. Tot slot wordt over het gehele plangebied de aanduiding ‘Nationaal landschap’ opgenomen. Met deze aanduiding wordt aangesloten op de regels van de Omgevingsverordening Gelderland.

Waar ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 20 november 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1811BGIJSBAANWIN-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 21 november 2019 tot en met donderdag 2 januari 2020 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    Een ieder tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 3 januari 2020. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven