Bestemmingsplan ‘Haren-Raadhuisplein’

Logo Groningen

Bestemmingsplan opnieuw vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2019, onder nummer 8b, het bestemmingsplan Haren-Raadhuisplein gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad van de voormalige gemeente Haren heeft het plan al eerder, op 12 november 2018, vastgesteld. Onder andere omwille van de financiële haalbaarheid was het echter nodig dit besluit te herzien en het plan opnieuw vast te stellen. Het plan bevat wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat vanaf 13 juli 2017 ter inzage heeft gelegen, én wijzigen ten opzichte van het vorig jaar vastgestelde plan. Ze hebben betrekking op de verbeelding, de regels, de toelichting en de gedane onderzoeken en zijn vermeld in het raadsvoorstel.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 14 november tot en met 27 december 2019 ter inzage bij:

  • -

    het Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak;

  • -

    het Loket Bouwen en Wonen, Haren, Raadhuisplein 10, op maandag geopend van 15.00 - 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.30 -12.00 uur. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 14 050.

Exemplaren van het bestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar. 

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt daar ook doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BPHR13INBR-VA02 (deze code wijkt om technische redenen af van de code zoals vermeld in het raadsbesluit). 

Beroep instellen

Van 14 november tot en met 27 december 2019 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht 

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening vragen. Als dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift kan worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. 

Crisis- en herstelwet

Omdat het bestemmingsplan ziet op de bouw van meer dan 11 woningen, is daarop Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • -

    alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • -

    het indienen van een zogeheten ‘pro forma beroepschrift’ niet mogelijk is: het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • -

    na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Gemeente Groningen, 13 november 2019

Naar boven