Ontwerpbesluit Wet geluidhinder – Korteraarseweg tussen 55 en 57 Ter Aar - vaststellen hogere grenswaarde

Logo Nieuwkoop

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder – Korteraarseweg tussen 55 en 57 (Wijzigingsplan Korteraar 2008,Wijzigingsgebied 8 gemeente Nieuwkoop) te Ter Aar, gemeente Nieuwkoop

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een ontwerpbesluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de Korteraarseweg.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond vande Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat planmogelijkheden biedt voor de nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het wijzigingsplan wordt de mogelijkheid geboden twee woningen langs de Korteraarseweg in Ter Aar op te richten. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaaibij de nieuwe woningen.

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaaivan maximaal 52 dB.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 14 november 2019 tot en woensdag 25 december 2019 in het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen, maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden.

Zienswijzen geven

U kunt tot en met woensdag 25 december 2019 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

1. mevrouw I. Woei, tel. 071-4083324 (inhoudelijk)

2. de heer E.J. Haselhoff van de gemeente Nieuwkoop, tel. 14 0172 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven