Stopverbod Dorpsstraat-Zuideinde tussen van Beekstraat en Dr. M.L. Kingstraat

Logo Landsmeer

VB2019-017

Bevoegdheid: Burgemeester en wethouders van Landsmeer

Gelet op:

artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) dat verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap; artikel 15, lid 2 van de WVW 1994, dat maatregelen op of aan de weg tot het aanbrengen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruiken kan maken; artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, lid 1 onder d inzake het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; artikel 24 van het BABW dat verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de politie Noord-Holland, district Zaanstreek Waterland.

Overwegende dat:

het parkeren en stilstaan langs het Zuideinde tussen de Van Beekstraat en de Dr. M.L. Kingstraat niet is gereguleerd; dit weggedeelte vaak wordt gebruikt om kort te parkeren, waaronder door diverse koeriersdiensten, leveranciers en in-uitstappen passagiers; dit parkeren gezien de verkeersdruk vaak leidt tot verkeersopstoppingen en gevaarlijke situaties. Ook het openbaar vervoer ondervindt hier last van;   overleg met de politie heeft plaatsgevonden en dat zij positief adviseert op het onderstaande besluit.

BESLUIT

 

  • 1.

    een stopverbod in te stellen tussen de Van Beekstraat en de Dr. M.L. Kingweg door middel van het aanbrengen van het bord E02 “stopverbod”, conform tekening _TV_10-04;

  • 2.

    het stopverbod niet te doen gelden voor streek- en stadsvervoer gezien de aanwezige bushaltes. Deze uitzondering wordt met een onderbord onder het bord E02 aangebracht;

  • 3.

    te bepalen dat met het van kracht worden van dit besluit eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige verkeersgebied komen te vervallen indien die met dit besluit in strijd zijn dan wel hiermede niet in overeenstemming zijn.

InwerkingtredingHet besluit treedt in werking zodra het bord met onderbord genoemd onder 1 is aangebracht.Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in de Staatscourant via www.officielebekendmakingen.nl/Staatscourant.Namens deze,

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer, op 29 oktober 2019.

Drs. D.D. (Dennis) Straat Ing. S.A.D.C. (Sabine) van Geffen

Burgemeester Gemeentesecretaris

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen 6 weken na de dag van toezending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1120 AA Landsmeer.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

A. de naam en het adres van de indiener;

B. de dagtekening;

C. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

D. de gronden van het bezwaar

Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

U kunt het verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven