Toestemming tot overdracht opsporingsvergunning aardwarmte Kwintsheul 2, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

7 november 2019

DGKE-WO/19256633

Procesverloop:

  • Nature’s Heat B.V. is houder van de, op 18 juli 2019, bij beschikking van de Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) verleende opsporingsvergunning voor het gebied genaamd Kwintsheul 2, met kenmerk DGKE-W/19139148 (Staatscourant 2019, nr. 41655);

  • per bericht, ontvangen op 25 september 2019, heeft de vergunninghouder verzocht, op grond van artikel 20, eerste lid Mijnbouwwet (hierna: Mbw), om toestemming tot overdracht van de opsporingsvergunning Kwintsheul 2 aan Energie Transitie Partners B.V. (hierna: ETP);

  • Staatstoezicht op de mijnen (hierna: Sodm) heeft op verzoek van de Minister van EZK, per bericht ontvangen op 23 oktober 2019, advies uitgebracht;

Gelet op:

Artikel 20, eerste en derde lid, en artikel 22, vijfde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan Nature’s Heat B.V., houder van de opsporingsvergunning aardwarmte Kwintsheul 2, wordt toestemming verleend tot overdracht van de opsporingsvergunning aardwarmte Kwintsheul 2 aan Energie Transitie Partners B.V.

Artikel 2

De opsporingsvergunning aardwarmte Kwintsheul 2 dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen.

Artikel 3

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven