Ontwerp-bestemmingsplan ‘Eastermar - It Heechsân 2019’ – IMRO code NL.IMRO.0737.16BPVIII-ow01

Logo Tytsjerksteradiel

 

Dit ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op het dorp Eastermar en buurtschap It Heechsân en is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan. Dit betekent dat de huidige situatie opnieuw wordt vastgelegd. In het plan zijn de volgende twee ontwikkelingen opgenomen waarover het college eerder al een positief principe-besluit heeft genomen:

1. Een bouwmogelijkheid voor een vrijstaande woning aan It Heechsân tussen 1b en 3 en

2. Een uitbreiding van het bedrijfsperceel en een uitbreiding van de bedrijfsbebouwing aan de Grote Hornstweg 10b in Eastermar.

Het bedrijventerrein aan de Grote Hornstweg en het sportveldencomplex zitten ook in dit plan. De jachthaven en het recreatiegebied vallen erbuiten.

 

Stukken ter inzage

Bovengenoemd plan ligt van 14 november tot en met 30 december 2019 digitaal ter inzage bij de balie Bouwen en Wenjen en is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (met bij het plan genoemde IMRO-code).

 

Zienswijze indienen

U kunt een zienswijze indienen vanaf 15 november tot en met 30 december 2019. Dat kan schriftelijk (gericht aan Gemeenteraad van Tytsjerksteradiel, Postbus 3, 9250 AA Burgum, via e-mail gemeente@t-diel.nl. of mondeling (balie Bouwen en Wenjen).

 

Naar boven