Verkeersbesluit tweezijdig verbod om stil te staan gedeelte Bachstraat

Logo Hengelo

2449569

Gemeente Hengelo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Problematiek

De Bachstraat is een toegangsweg van de buurt Klein Driene. Door geparkeerde auto’s aan het begin van de Bachstraat is er onvoldoende ruimte voor verkeer in twee richtingen. Hierdoor wordt het inrijden van de Bachstraat vanaf de Josef Haydnlaan soms bemoeilijkt en ontstaan er ongewenste en onveilige situaties. Door het instellen van een verbod om stil te staan op het eerste gedeelte van de Bachstraat wordt het in- en uitrijden van de Bachstraat verbeterd. Voor het instellen van een verbod om stil te staan is een verkeersbesluit noodzakelijk.

Motivering

Overwegende:

dat de Bachstraat een belangrijke toegangsweg is voor de buurt Klein Driene;dat op de Bachstraat auto’s geparkeerd staan waardoor er onvoldoende ruimte is voor verkeer in twee richtingen;dat dit met name bij het in- en uitrijden van de Bachstraat ter hoogte van de Josef Haydnlaan tot ongewenste en onveilige situaties leidt;dat het dan ook wenselijk is dat er aan het begin van de Bachstraat geen auto’s geparkeerd staan;dat met dit besluit een verbod om stil te staan wordt ingesteld over een lengte van ongeveer 20 meter;dat dit ten goede komt aan een betere en veiligere bereikbaarheid van Kleine Driene via de Bachstraat;dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers;dat dit verkeersbesluit mede genomen wordt voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. 

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. In het “Mandaatbesluit 2018” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Wegen, Groen en Water gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.  

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland, die kan instemmen met bovengenoemde maatregel.

BESLUIT

Het instellen van een tweezijdig verbod om stil te staan op een gedeelte van de Bachstraat door het aanbrengen van een doorgetrokken gele streep over een lengte van ongeveer 20 meter aan weerskanten van de Bachstraat vanaf de Josef Haydnlaan zoals is aangegeven op bijgevoegde overzichtstekening.

Hengelo 12 november 2019

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

 

Naar boven