Vastgesteld bestemmingsplan ‘Nieuw-Vennep Sportveldweg 1-7’ (artikel 3.8 lid 2 Wet ruimtelijke ordening)

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 17 oktober 2019, nummer 2019.0053082 het bestemmingsplan ‘Nieuw-Vennep Sportveldweg 1-7’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGnwvsportvw-1x7-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Op het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De zienswijze heeft alleen geleid tot een kleine aanpassing van de toelichting en niet heeft geleid tot het aanpassen van het juridisch bindende deel van het bestemmingsplan, te weten de verbeelding en de regels.

Het plan

Dit bestemmingsplan omvat de percelen Sportveldweg 1 en 7 en ligt langs de Venneperweg te Nieuw-Vennep.

Het bestemmingsplan is ontwikkelingsgericht en maakt de realisatie van een vrijstaande woning en een woongebouw met 18 appartementen mogelijk.

 

Inzien

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Op afspraak zijn deze dagelijks in te zien. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 11 november 2019 en duurt zes weken.

Beroep, Crisis- en herstelwet

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw). De beroepsgronden moeten namelijk in het beroepschrift zelf zijn opgenomen en deze gronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder behandelt de Raad van State het eventuele beroep versneld, omdat de Chw van toepassing is.

Het beroep dient schriftelijk te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven