Besluit omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit en besluit hogere grenswaarde Rijksweg 155 te Berg en Terblijt).

Logo Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4  van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) hebben verleend voor:

  • -

    het slopen en herbouwen van een woning en het legaliseren van op het achtererf gelegen bijgebouwen.

De aanvraag heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente BER01, sectie C nummer 1586 en plaatselijk bekend Rijksweg 155 te Berg en Terblijt. De aanvraag is geregistreerd onder OV 2019-000187. De omgevingsvergunning omvat de volgende activiteiten: 

  • 1.

    bouwen, artikel 2.1, lid 1, sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

  • 2.

    gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo. 

Vanwege de omgevingsvergunning voor de herbouw van de woning dienen hogere grenswaarden geluid vastgesteld te worden. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de gevels een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde. De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 68dB(A). Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn van plan om voor bovengenoemd projectafwijkingsbesluit op grond van artikel 110A van de wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen. 

Ter inzage en raadpleegbaarheid 

De omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 14 november tot en met 25 december 2019 ter inzage bij het team vergunningen van de gemeente Valkenburg aan de Geul, Geneindestraat 4 te Valkenburg. Tevens is het besluit met de bijlagen raadpleegbaar via de gemeentelijke website http://www.valkenburg.nl/bekendmakingen. De bronbestanden zijn beschikbaar via het webadres: http://ro.valkenburg.nl/plans_prod/NL.IMRO.0994.2019OV001-/NL.IMRO.0994.2019OV001-VA01/. 

Indienen beroep 

Tegen de omgevingsvergunning kan gedurende de bovengenoemde termijn beroep ingesteld worden door een belanghebbende, die tijdig tegen het ontwerpbesluit een zienswijze ingebracht heeft of aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat geweest is. 

Het beroepschrift moet worden ingesteld bij: Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In het beroepschrift moet in elk geval worden vermeld: 

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum;

  • 3.

    het besluit waartegen u beroep aantekent;

  • 4.

    de reden(en) waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • 5.

    uw handtekening. 

Voorlopige voorziening 

Als u beroep aantekent dan blijft het besluit toch geldig. Wilt u dit voorkomen dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een ‘voorlopige voorziening’. Hiervoor moet u wel aantonen dat u op tijd beroep heeft aangetekend bij de rechtbank. Het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen moet u sturen naar:  

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In gevallen waarin een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. U kunt ook digitaal beroep instellen en een verzoek indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op site van de rechtbank vindt u hierover meer informatie.

 

Valkenburg 5 november 2019

Naar boven