Ontwerp bestemmingsplan ‘Herziening kern Hellouw & ’t Overrijke ter inzage, gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 7 november 2019 ligt, op grond van artikel 3.9a lid Wro, voor zes weken het ontwerpbestemmingsplan ”Herziening kern Hellouw & ’t Overrijke “ ter inzage.

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HELkorfgraaf–ONT1.

Toelichting

Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel de planologische basis te leggen voor de realisatie van 2 vrijstaande woningen aan de Korfgraaf grenzend aan de kern van Hellouw. De woningen zullen landschappelijk worden ingepast. Om geen toename van woningen te krijgen, zullen 2 bedrijfswoningen worden gesloopt op het bedrijventerrein ‘ t Overrijke te Haaften.  Voor deze ontwikkeling is een herziening van beide bestemmingsplannen noodzakelijk.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging van donderdag 6 november 2019 tot en met woensdag 18 december 2019 kan één ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een (bij voorkeur) schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van B&W, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-728800); alleen tijdens kantoortijden.

 

Naar boven