Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.)

Logo Waterschap Hollandse Delta

 

Waterschap Hollandse Delta heeft op 24 juli 2019 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van BAAK EPCM v.o.f. betreffende de aanleg van de Blankenburgverbinding. Voor het realiseren van de uitbreiding moet tijdelijk een grote hoeveelheid grondwater onttrokken en geïnfiltreerd worden.

Voor deze activiteit moet vergunning worden aangevraagd op grond van de Waterwet bij waterschap Hollandse Delta. De activiteit valt onder onderdeel D 15.2 van de bijlage het Besluit milieueffectrapportage zoals gewijzigd bij besluit van 21 april 2017.Ten behoeve van de besluitvorming dient waterschap Hollandse Delta te beoordelen of voor de activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Waterschap Hollandse Delta heeft de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan heeft zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de vergunning ingevolge de Waterwet niet noodzakelijk is.

Inzage

De aanmeldingsnotitie en het besluit liggen van 6 november 2019 tot en met 18 december 2019 ter inzage bij:

- Waterschap Hollandse Delta, Handelweg 100 te Ridderkerk.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met waterschap Hollandse Delta, Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Team vergunningen, Dhr. B. van Loon, tel. nr. 088-974 34 00 of per e-mail aan vergunningen@wshd.nl.

Deze kennisgeving staat ook op www.wshd.nl

 

Ridderkerk, 4 november 2019

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

P. Schakel, hoofd afdeling VTH (Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving)

Naar boven