Gemeente Aalsmeer – Vastgesteld bestemmingsplan Polderzoom fase 2 en een besluit Hogere grenswaarde

Logo Aalsmeer

Z-19 / 032141

 

Vastgesteld bestemmingsplan Polderzoom fase 2

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in de vergadering van 31 oktober 2019 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Polderzoom fase 2” (IDN : NL.IMRO.0358.07N-VG01).

Polderzoom fase 2 is een onderdeel van het project Tuinen van Aalsmeer. Er kunnen in dit plangebied circa 121-125 woningen worden gerealiseerd. Hiermee kan worden bijgedragen aan de huisvestingsvraag van woningzoekenden in Aalsmeer en wordt de leefbaarheid van het gebied verbeterd.

Locatie

Het plangebied Polderzoom wordt grofweg begrensd door de Stommeerkade in het noorden en oosten, de Burgemeester Kasteleinweg (N196) in het westen, het Bielzenpad in het zuiden en de Wissel en het baanvak in het zuidwesten en ligt tussen het Spoorlijnpad en de Stommeerkade.

Besluit hogere grenswaarde

Tevens maken burgemeester en wethouders van Aalsmeer bekend dat zij op 24 september 2019 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het project Polderzoom fase 2. Het besluit hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van een aantal woningen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Burgemeester Hoffscholteweg en vanwege industrieterrein Schiphol Oost voor alle woningen. Ingevolge artikel 45 en 76 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelastingen een ontheffing te kunnen verlenen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot hogere grenswaarde ligt ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van vrijdag 8 november 2019 t/m donderdag 19 december 2019.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt de stukken raadplegen op:

- de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.07N-VG01

- en op de gemeentelijke website via: http://ro0358.ropubliceer.nl

Papier

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde liggen gedurende de genoemde termijn ook ter inzage bij:

- de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

- de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie, zie voor openingstijden

https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/balie-bouwen-vergunningen.

Beroep

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 9 november 2019 tot en met 20 december 2019.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en/of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op dit besluit van toepassing. Daarom dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven