Wijziging Verplaatsingskostenregeling defensie

30 oktober 2019

nr. BS2019019832

De Staatssecretaris van Defensie

Gelet op:

  • Het Verplaatsingskostenbesluit defensie;

Besluit:

ARTIKEL I

De Verplaatsingskostenregeling defensie wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 5, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. De tegemoetkoming in de reis- en verblijfkosten bij een verplaatsing naar een land of gebied buiten Nederland bedoeld in artikel 2, vierde lid, onderdeel b van het besluit, strekt tot alle landen en gebieden.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking na publicatie in de Staatscourant.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F. Reesink Schout-bij-nacht

TOELICHTING

Het Verplaatsingskostenbesluit (VKBD) en de Verplaatsingskostenregeling defensie (VKRD) regelen onder meer een tegemoetkoming voor de ambtenaar en zijn echtgenote in de reis en verblijfskosten die zijn verbonden aan een reis ter bezichtiging van onder meer woonruimte en scholen in het buitenland indien de ambtenaar daarheen verplicht wordt te verhuizen. Het VKRD sloot de ambtenaar en zijn echtgenote, bij een verplichte verhuizing naar de landen binnen het Koninkrijk, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en de BRD echter uit van voornoemde tegemoetkoming. Deze wijziging neemt voornoemde uitsluitingsgrond weg.

Reden voor de wijziging is onder meer dat het woningaanbod van kwalitatief goede defensiewoningen, alsook het woningaanbod op de vrije markt, in het Caraïbisch gebied sterk is afgenomen. Ook in de BRD is het inmiddels de norm dat de ambtenaar zelf een woning zoekt waar hij vroeger door de NASAG-organisatie naar een defensiewoning werd bemiddeld. Voor het zoeken van een passende woning is het faciliteren van een bezichtigingsreis naar alle landen en gebieden daarom gerechtvaardigd.

De Staatssecretaris van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F. Reesink Schout-bij-nacht

Naar boven