Aankondiging procedure aanvraag aanbodkanaal regionale publieke omroep, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Kennisgeving als bedoeld in artikel 3:12, tweede en derde lid, van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob (hierna: de Minister).

In de Begroting 2020 heeft de stichting Regionale Publieke Omroep (hierna: RPO) een aanvraag ingediend voor ministeriële instemming met het verspreiden van het aanbodkanaal L11Alaaf. De begroting inclusief de aanvraag is gepubliceerd op de site van de RPO: https://www.stichtingrpo.nl/beleidsplannen/.

Deze aanvraag is gebaseerd op de artikelen 2.60l, tweede lid, onderdelen b en c, van de Mediawet 2008. Op deze aanvragen is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Awb van toepassing.

De aanvraag voor de verspreiding van het aanbodkanaal L11Alaaf wordt voor advies toegestuurd aan de Raad voor Cultuur en het Commissariaat voor de Media. Hen wordt gevraagd om het advies voor 20 december 2019 op te sturen aan de Minister.

Indien belanghebbenden dat wensen, kunnen zij hun eerste inbreng over de aanvraag van de RPO opsturen naar de Raad voor Cultuur en het Commissariaat voor de Media. De adviseurs zullen deze inbreng betrekken bij het opstellen van hun advies over de aanvraag, mits deze inbreng uiterlijk vier weken na plaatsing van deze kennisgeving, op 9 december 2019, door de Raad voor Cultuur en het Commissariaat is ontvangen.

Nadat de Raad voor Cultuur en het Commissariaat voor de Media hebben geadviseerd over de aanvragen wordt mede op basis van de adviezen een ontwerpbesluit opgesteld. Van het ontwerpbesluit zal kennis geven worden in de Staatscourant. Het ontwerpbesluit zal ook ter inzage gelegd worden door publicatie op www.rijksoverheid.nl en door toezending aan de partijen die naar het oordeel van de Minister belanghebbenden kunnen zijn.

Vervolgens kunnen belanghebbenden gedurende zes weken hun zienswijze schriftelijk of mondeling indienen. De zienswijze heeft alleen betrekking op het ontwerpbesluit. Bij de publicatie van het ontwerpbesluit in de Staatscourant zal vermeld worden op welke wijze schriftelijke en mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend. Deze informatie zal ook op www.rijksoverheid.nl gezet worden. De zes weken gaan in op de dag dat het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Uiterlijk binnen zes maanden na ontvangst van de aanvragen neem de Minister een definitief besluit.

Een belanghebbende kan tegen het definitieve besluit beroep instellen bij de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 84500, 1080 BN, Amsterdam. Het beroepsschrift moet binnen 6 weken na de dag waarop het definitieve besluit op de hiervoor vermelde wijze ter inzage is gelegd aan de rechtbank worden gestuurd.

Naar boven