Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Willem Kosterlaan e.o., Krabbendijke’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 29 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Willem Kosterlaan e.o., Krabbendijke’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.02KrBPWKosterlaan-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Woningcorporatie R&B Wonen werkt aan een zogeheten Masterplan dat voorziet in woningbouwontwikkelingen in diverse kernen van de gemeente Reimerswaal. R&B Wonen gaat in dat verband bestaande woningen slopen en nieuwe woningen bouwen (transformatie). Voor de uitvoering van het deel van het Masterplan dat betrekking heeft op de locaties rond de Willem Kosterlaan in Krabbendijke is het bestemmingsplan ‘Willem Kosterlaan e.o., Krabbendijke’ opgesteld. Dit bestemmingsplan is tevens opgesteld om de realisatie van 34 appartementen en een ontmoetingsruimte als vervanging van 86 zorgappartementen in het Zorgcentrum Ter Weel mogelijk te maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 7 november 2019 tot en met woensdag 18 december 2019 voor iedereen ter inzage.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Krabbendijke te klikken. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, kan gedurende de termijn van ter inzage legging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Burgers kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 6 november 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven