Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Zuiderzeestraatweg 301, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Zuiderzeestraatweg 301 en het beeldkwaliteitsplan ter inzage liggen (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden met de daarbij behorende stukken voor het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Zuiderzeestraatweg 301, met ingang van 6 november 2019 ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Zuiderzeestraatweg 301 voorziet in een wijziging van de bestemming van het perceel Zuiderzeestraatweg 301 in Oldebroek van Bedrijf - 1 naar de bestemming Wonen. In het plangebied wordt één woning toegevoegd. Alle bestaande bedrijfsbebouwing (inclusief bestaande bedrijfswoning) wordt gesloopt. In ruil voor de ruimtelijke kwaliteitsverbetering, worden twee nieuwe woningen in één bouwvolume gerealiseerd. Om dit verzoek mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd.

 

Ontwerpbesluit Hogere waarden

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de twee nieuw te realiseren woningen in één bouwvolume op het perceel Zuiderzeestraatweg 301 in Oldebroek bedraagt echter maximaal 58 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 58 decibel.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen ter inzage van woensdag 6 november 2019 tot en met dinsdag 17 december 2019. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Tijdens de inzagetermijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze over het

ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan indienen. De schriftelijke zienswijze over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan dient u in bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via het Klant Contact Centrum, telefoon 0525 63 82 00.

 

Zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarden

Gedurende de eerder genoemde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het

ontwerpbesluit Hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek kenbaar maken.

 

Naar boven