Vastgesteld bestemmingsplan “Emmerikseweg 1-5 ’s-Heerenberg”, Montferland

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 oktober 2019 het bestemmingsplan “Emmerikseweg 1-5 ’s-Heerenberg” heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden waar op dit moment een Lidl-supermarkt wordt geëxploiteerd. Net als in het geldende bestemmingsplan is wederom een woonbestemming opgenomen die aansluit bij het Masterplan ’s-Heerenberg. Deze bestemming is aangevuld met een uitsterfregeling waarbinnen de huidige aldaar gevestigde supermarkt het bestaande gebruik mag voortzetten.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen, te weten:

  • 1.

    Artikel 3.2.1 is aangepast, zodat het geheel of gedeeltelijk vernieuwen van bouwwerken die afwijkend worden gebruikt voor een supermarkt is toegestaan, mits de oppervlakte en/of inhoud niet wordt vergroot en de locatie niet wordt gewijzigd;

  • 2.

    Artikel 3.3.2 is aangepast, zodat de uitsterfregeling zaakgebonden is en het gebruik gedurende 3 maanden mag worden beëindigd, danwel 12 maanden ingeval van een verbouwing;

  • 3.

    Artikel 4.2.2 is aangepast, zodat het geheel of gedeeltelijk vernieuwen van bouwwerken die afwijkend worden gebruikt voor een supermarkt is toegestaan, mits de oppervlakte en/of inhoud niet wordt vergroot en de locatie niet wordt gewijzigd;

  • 4.

    Artikel 4.3.2. wordt aangepast, zodat de uitsterfregeling zaakgebonden is en het gebruik gedurende 3 maanden mag worden beëindigd, danwel 12 maanden ingeval van een verbouwing.

     

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 6 november 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) en is tevens te raadplegen via www.montferland.info of www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.1955.bpsgkomemmweg1-va01.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.  

    Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Didam, 5 november 2019,

Burgemeester en wethouders van Montferland

Naar boven