Voorbereidingsbesluit ‘Evenementenlocatie Buiten de Waterpoort’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn besloten vergadering van 24 januari 2019 heeft verklaard dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het evenemententerrein Buiten de Waterpoort. Dit zogenaamde voorbereidingsbesluit geldt voor het gebied dat is aangegeven op de bij het besluit van 24 januari 2019 behorende verbeelding.

Het plangebied bestaat uit de evenementenlocatie Buiten de Waterpoort. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding van dit voorbereidingsbesluit.

Voor het gebied, waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt, is het verboden het gebruik te wijzigen in een gebruik ten behoeve van evenementen.

Bij omgevingsvergunning kunnen burgemeester en wethouders afwijken van dit verbod, met dien verstande dat maximaal 15 evenementen kunnen worden toegestaan, indien:

  • 1.

    op het evenemententerrein niet meer dan 5.000 personen gelijktijdig aanwezig zijn;

  • 2.

    het evenement een voorzienbaar geluidsniveau heeft van maximaal LAeq 70 dB(A) en maximaal LCeq 80 dB(C), gemeten en beoordeeld buiten op de gevels van de meest nabij gelegen woningen of overige geluidsgevoelige bestemmingen;

  • 3.

    het evenement een eindtijd heeft van niet later dan 24:00 uur;

  • 4.

    er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van het woon- en leefklimaat en de visueel-ruimtelijke waarden van het gebied, en;

  • 5.

    er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de bouw- en gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden.

 

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/cs/126700/428151.5/14258.514620561478 ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

 

Op de gemeentelijke website https://www.gorinchem.nl/bouwen-en-wonen/ruimtelijke-plannen/overzicht-ruimtelijke-plannen onder de kop ‘Voorbereidingsbesluiten’ staat een rechtstreekse link naar het digitale voorbereidingsbesluit op de landelijke voorziening.

 

Het voorbereidingsbesluit kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt op 6 februari 2019 in werking. Het besluit vervalt indien niet binnen één jaar een ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Het besluit vervalt tevens wanneer het bestemmingsplan waarvoor dit besluit is genomen in werking is getreden.

 

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 8:5, lid 1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep open.

Gorinchem 5 februari 2019

Beleidsmedewerker Gemeente Gorinchem,

Namens deze:

P.P. van der Werff

Naar boven