Vastgesteld bestemmingsplan, vastgesteld beeldkwaliteitplan, besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Auping-terrein te Deventer

Logo Deventer

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 7 november tot en met 19 december 2019 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 30 oktober 2019 ongewijzigd vastgestelde

 

- Bestemmingsplan Aupingterrein;

- Beeldkwaliteitplan Aupingterrein;

- Besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai;

- Besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

 

Inhoud

Bestemmingsplan

Aan de Laan van Borgele in Deventer ligt de voormalige Aupingfabriek. Ter Steege Vastgoed Apeldoorn BV wil deze bebouwing slopen en een herontwikkeling mogelijk maken naar wonen. Het gaat om een inbreidingslocatie voor circa 160 woningen, waarvan circa 100 à 120 woningen grondgebonden en de overige 40 à 60 woningen gestapeld. Op basis van het geldende bestemmingsplan is dit niet toegestaan, zodat het nodig is een bestemmingsplanprocedure te doorlopen om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

 

Volgend op de anterieure overeenkomst met Ter Steege, is een ontwerp “bestemmingsplan Auping-terrein” opgesteld, met de daarbij benodigde onderzoeken. Dit ontwerp “bestemmingsplan Auping-terrein” heeft met bijbehorende stukken ter inzage gelegen van 6 juni tot en met 17 juli 2019. Binnen deze periode kon een ieder zijn of haar zienswijze indienen. Er zijn geen zienswijzen op het bestemmingsplan ingediend.

 

Beeldkwaliteitplan

Door Ter Steege is in overleg met de gemeente een ontwerp beeldkwaliteitplan opgesteld met een uitwerking van de beoogde welstandsaspecten voor de nieuw beoogde bebouwing en inrichting van het openbaar toegankelijk gebeid. Het ontwerp beeldkwaliteitplan heeft samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen van 6 juni tot en met 17 juli 2019. Binnen deze periode zijn geen zienswijzen ingediend op het beeldkwaliteitplan.

 

Besluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Auping-terrein Deventer

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeer op de Laan van Borgele op meerdere gevels in het plangebied hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Dit neemt niet weg dat ter plaatse een goed woon- en leefklimaat mogelijk is. Gelet is op de mogelijk te treffen maatregelen en het gemeentelijk geluidbeleid is de meest gunstige maatregel hier om een hogere grenswaarde vast te stellen. Deze worden in het Kadaster geregistreerd. Bij de bouw van deze woningen dient te worden voorzien in voldoende gevelisolatie om te komen tot een binnenwaarde van 33 dB. Samen met het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitplan is ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage gelegd van 6 juni tot en met 17 juli 2019. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen. Het College van burgemeester en wethouders heeft op 23 september 2019 de hogere grenswaarden vastgesteld.

 

Besluit op de aanmeldnotitie

Het college van burgemeester en wethouders heeft een "Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Auping-terrein te Deventer" ontvangen en heeft voor de beoordeling hiervan advies ontvangen van de Omgevingsdienst IJsselland. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen m.e.r.(beoordeling) nodig is. Het College van B&W hebben op 28 mei 2019 besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden.

 

Evenmin is sprake van ambtshalve aanpassingen.

 

Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Auping-terrein Deventer zijn dan ook ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan, besluit hogere grenswaarden en besluit op de aanmeldnotitie kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P363-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P363-/NL.IMRO.0150.P363-VG01/

 

Het vastgestelde bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan, het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en het besluit op de aanmeldnotitie kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Auping-terrein Deventer’ en vastgestelde beeldkwaliteitplan ‘Auping-terrein Deventer’ liggen van donderdag 7 november tot en met donderdag 19 december 2019 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 8 november tot en met donderdag 19 december 2019 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan dan wel het ontwerp beeldkwaliteitplan bij de gemeente kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven