Besluit van de Minister voor Rechtsbescherming van 30 oktober 2019, nr. 2652653; Directie Wetgeving en Juridische zaken, houdende ontslag van enige leden van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen en benoeming van enige leden van de Tijdelijke commissie advisering bezwaarschriften mijnbouwschade Groningen

De Minister voor Rechtsbescherming,

Gelet op artikel 4, vierde lid, en artikel 10, tweede lid, van het Besluit mijnbouwschade Groningen;

Besluit:

Artikel 1

Als lid van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen met ingang van 1 november 2019 te ontslaan:

  • de heer mr. W. van de Wetering;

  • mevrouw mr. M.L.J.C. van Emden-Geenen;

  • de heer ing. J. van Dijk.

Artikel 2

Als lid van de Tijdelijke commissie advisering bezwaarschriften mijnbouwschade Groningen met ingang van 1 november 2019 voor een periode van twee jaar te benoemen:

  • de heer mr. W. van de Wetering;

  • mevrouw mr. M.L.J.C. van Emden-Geenen;

  • de heer ing. J. van Dijk.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

TOELICHTING

Met dit besluit worden de heer mr. W. van de Wetering, mevrouw mr. M.L.J.C. van Emden-Geenen en de heer ing. J. van Dijk op hun verzoek ontslagen als leden van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen en benoemd als leden van de Tijdelijke commissie advisering bezwaarschriften mijnbouwschade Groningen.

Eerder vormden deze leden de deelcommissie bezwaar van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen. In het besluit van 3 juli 2019, nr. WJZ/ 19151179 is deze deelcommissie bezwaar opgeheven en is hun lidmaatschap van deze deelcommissie komen te vervallen. Deze leden waren daarmee enkel nog lid van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen.

De Tijdelijke commissie advisering bezwaarschriften heeft behoefte aan uitbreiding. Met de benoeming van bovenstaande personen wordt in deze uitbreiding voorzien.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Naar boven