Kennisgeving start bestemmingsplan (herziening) en MER Merwe-Vierhavens

Logo Rotterdam

Burgemeesters en wethouders van Rotterdam en Schiedam maken bekend dat een bestemmingsplan en een Milieueffectrapport (MER) voor Merwe-Vierhavens (M4H) worden voorbereid.

 

Aanleiding

Het Merwe-Vierhavensgebied (hierna: ‘M4H’) is een haven- en industriegebied op de noordoever grenzend aan het stedelijk gebied van de gemeente Rotterdam. Het gebied gaat de komende decennia verder transformeren naar een gemengd woon-werkgebied. Deze ambitie is vastgelegd in diverse bestuurlijk vastgestelde visies en documenten. Met de vaststelling van het Ruimtelijk Raamwerk Merwe-Vierhavens Rotterdam in juni 2019 is de visie op de toekomst van het gebied nu dermate concreet geworden dat een start gemaakt kan worden met een bestemmingsplan. Onderdeel van het bestemmingsplan is een Milieu Effect Rapport (MER). De passende beoordeling maakt onderdeel uit van het op te stellen MER.

 

Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD)

Het College van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft op 8 oktober 2019 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vastgesteld. Het College van burgemeester en wethouders van Schiedam heeft de NRD vastgesteld op 29 oktober 2019 en besloten om de coördinatie van de m.e.r.-procedure te beleggen bij het College van B&W van Rotterdam. In de NRD wordt het voornemen om een bestemmingsplan te maken nader toegelicht en wordt een voorstel gedaan voor de onderzoeksopzet van het MER. In het MER worden de milieueffecten op de omgeving in beeld gebracht van de ontwikkelingen die worden mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan. De NRD zal voor advies toegestuurd worden aan bestuursorganen en maatschappelijke partijen. Tevens zal de commissie voor de milieueffectrapportage om advies worden gevraagd.

 

Zienswijzen

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 lid 1 en lid 2 van de Wet milieubeheer maakt het college bekend dat de NRD voor het bestemmingsplan van M4H gedurende een periode van 6 weken, vanaf vrijdag 8 november tot en met donderdag 19 december 2019, ter inzage gelegd wordt:

 

  • 1.

    bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, Rotterdam. De NRD kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

  • 2.

    Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De NRD kunt u na het maken van een afspraak (14010) inzien.

  • 3.

    bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

  • 4.

    ook is de NRD digitaal raadpleegbaar via: www.overheid.nlen www.m4hrotterdam.nl 

 

Gedurende bovengenoemde termijn tot en met uiterlijk 19 december 2019 kan een ieder over het voornemen en de NRD schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan: DCMR Milieudienst Rijnmond, t.a.v. Adviesloket Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of via info@dcmr.nl.

 

Informatiebijeenkomsten

Op donderdag 28 november 2019 worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in De Fruitvis aan de Marconistraat 43 te Rotterdam (M4H gebied). Aan het begin van de bijeenkomsten wordt door het projectteam een presentatie gegeven over het ruimtelijk raamwerk als concrete visie voor het gebied, en over de NRD en het verdere proces naar het bestemmingsplan.

  • 1.

    16:00 – 17:30 uur (plenaire presentatie begin om 16:15 uur) Doelgroep: bedrijfsleven

  • 2.

    18:30 – 20:30 uur (plenaire presentatie begint om 18:45 uur) Doelgroep: bewoners en omwonenden

Na de presentaties is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige ambtenaren.

 

Meer informatie

Voor vragen over de m.e.r.-procedure kunt u zich richten tot mevrouw L. de Voogd van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 010-2468166 of Lien.devoogd@dcmr.nl. Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u zich wenden tot de projectleider de heer W. Bredemeijer van het Havenbedrijf Rotterdam, 06-54233270 of wm.bredemeijer@portofrotterdam.com.

 

Rotterdam, 6 november 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

H. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven