Gemeente Leiden - Vaststelling bestemmingsplan Oude Singel 28

Logo Leiden

 

Op 17 oktober 2019 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten het bestemmingsplan Oude Singel 28 (NL.IMRO.0546.585-0301) vast te stellen.

 

Toelichting

Dit bestemmingsplan stelt het ruimtelijke kader van het betreffende perceel vast. In het bestemminsplan Binnenstad was foutief opgenomen dat op deze locatie zich een horecazaak kan vestigen. Met het vaststellen van het bestemmingsplan Oude Singel 28 is dit hersteld.

 

Plangebied

Het plangebied bestaat uit de woning aan de Oude Singel 28, Dit is het woonpand ten westen van de Lakenhal in de binnenstad van Leiden. Het gehele perceel is meegenomen in het bestemmingsplan, naast de woning zelf valt ook de tuin daaronder.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Oude Singel 28 ligt vanaf vrijdag 1 november 2019 gedurende zes weken ter inzage. Een digitale versie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden onder ‘inwoners en ondernemers’, vervolgens ‘wonen en bouwen’ en tenslotte ‘bestemmingsplannen’. In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van het bestemmingsplan worden ingezien.

 

Beroepsprocedure

Tot en met donderdag 12 december 2019 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

- belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Oude Singel 28 treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071 (Leiden, keuze 3).

Naar boven