BEKENDMAKING Aanwijzing ex artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten van twee percelen gelegen op de locatie Spinaker (Piushaven)

Logo Tilburg

Burgemeester en wethouders van Tilburg maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Tilburg op 21 oktober 2019 het voorlopig aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 27 augustus 2019 heeft bestendigd en op grond van artikel 5 Wvg heeft besloten twee percelen op de locatie Spinaker (Piushaven), kadastraal bekend gemeente Tilburg, sectie X nummers 1200 en 1202 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De gronden die door de raad zijn aangewezen, zijn gelegen op de locatie Spinaker (Piushaven) en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 22 augustus 2019. De percelen in kwestie zijn aangewezen, omdat daaraan een niet-agrarische bestemming is toegedacht die afwijkt van het huidige gebruik. De huidige locatie is in de Stedenbouwkundige visie gebiedsontwikkeling Piushaven actualisatie 2018, dat door de raad op 27 november 2018 is vastgesteld, aangewezen als woning(zorg)bouwlocatie. De bestemming van de aangewezen gronden zal in dat kader worden gewijzigd naar wonen.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage gedurende 6 weken vanaf 1 november 2019 tot en met 13 december 2019 in de in de Stadswinkel Centrum, Spoorlaan 181. De Stadswinkel is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur.

De eigenaren en zakelijk gerechtigden met betrekking tot deze gronden krijgen een afzonderlijke kennisgeving.

Het raadsbesluit treedt in werking de dag na de datum van deze publicatie in de Staatscourant, dus op 1 november 2019. Het besluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

Bezwaar en beroep

Tegen het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, vanaf de ter inzage legging van dit besluit, daarom van 1 november 2019 tot en met 13 december 2019, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Reeds ingediend bezwaar

Diegenen, die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 27 augustus 2019 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht met betrekking tot bovengenoemde locatie reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit.

Tilburg  31 oktober 2019

M.J.M. Meijs (gemeentesecretaris) Th.L.N. Weterings (burgemeester)

Naar boven