Vaststelling wijzigingsplan Veldstreek 6A in Zevenhuizen en besluit geen exploitatieplan vaststellen

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 22 oktober 2019 het wijzigingsplan Veldstreek 6A in Zevenhuizen gewijzigd hebben vastgesteld. Het vastgestelde wijzigingsplan voorziet in het juridisch planologisch mogelijk maken om op het perceel Veldstreek 6A in Zevenhuizen een extra woning te bouwen ter compensatie van de sloop van voormalige agrarische bebouwing. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016.

De wijziging betreft een aanpassing in het landschaps- en beeldkwaliteitsplan met betrekking tot een groenblijvende erfafscheiding, als ook een aanvulling op paragraaf 4.8 Ecologie met bijbehorende bijlage.

Eveneens maken zij bekend dat zij hebben besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen ontwikkeling anderszins is verzekerd.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan liggen vanaf 31 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum, locatie gemeentehuis Leek in te zien.

Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.1969.WZZE19HERS1-VA01) te bekijken.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbenden tegen een vastgestelde wijziging;

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen

bij het college in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven