Gemeente Oldambt, Bestemmingsplan ‘Scheemda – Eextahaven, Haven Noord- en Zuidzijde, Scheemder Hoogte en Halteweg’

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Scheemda – Eextahaven, Haven Noord- en Zuidzijde, Scheemder Hoogte en Halteweg’ gewijzigd is vastgesteld. Het betreft de actualisatie van de nu geldende bestemmingsplannen.

De zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan zijn verwerkt in het bestemmingsplan. De zienswijzen hebben geleid tot wijzigingen.

Wijzigingen

In het vastgestelde plan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    Naar aanleiding van zienswijzen is de bestemming van de percelen Halteweg 2b en Halteweg 2c te Heiligerlee gewijzigd van “Bedrijventerrein” naar “Wonen-1”

  • 2.

    De percelen SDA00-I-1226 en SDA00-I-1227 zijn uit het plangebied gehaald. De percelen hadden in het ontwerp-bestemmingsplan de bestemming “groen”, wat niet in overeenstemming is met de eerder afgegeven vergunning en het werkelijke gebruik. Bovendien is er een wens voor ontwikkelingen op het perceel die strijdig zijn met de bestemming “groen”. Beide percelen worden opgenomen in het bestemmingsplan Scheemda, waarbij ze worden voorzien van een passende bestemming 

Het bestemmingsplan ‘Scheemda – Eextahaven, Haven Noord- en Zuidzijde, Scheemder Hoogte en Halteweg’ ligt vanaf 31 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.  

Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.03BP0007-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

 

Beroep

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.  

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

 

Winschoten, 30 oktober 2019

  

Naar boven