Verkeersbesluit verbod vrachtwagens Krompatte te Enter

Logo Wierden

BESLUIT van burgemeester en wethouders betreffende het nemen van verkeersmaatregelen (verbod voor vrachwagens op Krompatte).

Z-19-35746 / UIT-19-4700

AANLEIDING.

Er bereiken ons klachten over vrachtwagens die gebruik maken van Krompatte of de aanliggende parkeerplaats en deze stuk rijden omdat de vrachtwagens moeten keren vanwege het feit dat de Krompatte geen doorgaande weg is. Door dit keren draaien de vrachtwagens de weg en de parkeerplaats stuk

Verzocht is om het inrijden van de Krompatte tegen te gaaan door het instellen van een verbod voor vrachtwagens vanaf de Stationsweg.

  •  

OVERWEGINGEN.

 

Regelmatig rijden de vrachtwagens vanaf de Stationsweg de Krompatte in om het achterliggende bedrijventerrein te bereiken. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de parkeerplaats naast de Krompatte. De chauffeurs die over de Krompatte rijden maken vaak gebruik van verouderde navigatiesystemen. Deze "oude" systemen verwijzen de vrachtwagens naar de Krompatte. Hoewel er een bord staat dat de Krompatte een doodlopende weg is, negeren de chauffers dit toch en moeten ze aan het eind van de Krompatte keren. Door dit keren worden de weg en de parkeerplaats, alsmede de bermen vaak vernield. Het is daarom gewenst maatregelen te nemen waardoor de vrachtwagen Krompatte niet meer inriijden.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Krompatte is in beheer van en in onderhoud bij de gemeente Wierden.

Gezien het besluit van de raad van 9 mei 1995 waarbij het college van burgemeester en wethouders is gemachtigd tot het nemen van verkeersmaatregelen.

 

BESLISSING.

I Krachtens het bepaalde in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer wordt door het plaatsen van de borden C 07 in de Krompatte een verbod ingesteld voor vrachtauto’s overeenkomstig de bijbehorende situatietekening;

 

II Dit besluit wordt van kracht zodra de borden zijn geplaatst.

  •  

Wierden, 25 oktober 2019

Namens burgemeester en wethouders van Wierden,

H.M. Hubers

Hoof afdeling Leefomgeving

 

Bijlage: 1 situatietekening

 

Afschrift verzonden aan: Politie Oost Nederland, afdeling Grondgebied, bedrijfsleider buitendienst, brandweer Twente, ambulancedienst Oost, Buitengewoon Opsporingsambtenaar (Boa)

Dit besluit is op 30 oktober 2019 openbaar gemaakt en gepubliceerd in de Staatcourant.

 

Bezwaar tegen dit besluit

Het kan zijn dat u het niet eens bent met ons besluit. Dit kunt u dan bij ons aangeven. Dit heet ‘bezwaar indienen’. Dit moet binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt.

In uw bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

  • uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en woonplaats

  • de datum waarop u de brief heeft verstuurd (dagtekening)

  • met welk besluit u het niet eens bent

  • de redenen waarom u het niet met het besluit eens bent (de gronden van het bezwaar)

  • uw handtekening

Kosten

Bezwaar maken kost niets.

Hoe moet ik reageren?

U kunt op twee manieren bezwaar maken:

  • 1.

    Per brief. U stuurt uw brief naar: burgemeester en wethouders van Wierden, Postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • 2.

    Digitaal. Dit kan via een formulier op onze website: www.wierden.nl/bezwaar

Voorlopige voorziening

Ons besluit is direct geldig; ook al heeft u bij ons een bezwaarschrift ingediend. Als u dit wilt voorkomen, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel. in Zwolle. U moet bij uw aanvraag kunnen aantonen dat het om een situatie gaat waarbij u niet kunt wachten op een besluit op uw bezwaarschrift. De voorzieningenrechter beslist op korte termijn op uw verzoek.

Kosten

Het indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Rechtbank Overijssel te Zwolle

Hoe moet ik reageren?

U kunt op twee manieren een voorlopige voorziening aanvragen:

  • 1.

    Per brief. U stuurt uw brief naar: Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen.

  • 2.

    Digitaal. Dit kan via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Naar boven