Bestemmingsplan Prinses Margrietstraat 2 t/m 36 vastgesteld

Logo Ridderkerk

De gemeenteraad heeft op 17 oktober 2019 besloten het bestemmingsplan Prinses Margrietstraat 2 t/m 36 ongewijzigd vast te stellen. In dit nieuwe bestemmingsplan krijgt het gebouw een bestemming zonder horeca-mogelijkheden. De Prinses Margrietstraat ligt niet in het centrum van Slikkerveer. Het is een buurt waar vooral gewoond wordt. Sinds mei 2018 is in het gebouw ook geen horeca meer gevestigd. Dit was de reden om na te denken over een aangepaste bestemming. Verschillende bewoners hebben ons de afgelopen jaren namelijk laten weten last te hebben van de horeca. Daarom passen we de regels in het bestemmingsplan nu aan. Winkels en dienstverlening (zoals een apotheek of kapsalon) op de begane grond blijven wel mogelijk.

Vanaf 1 november 2019 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken

De terinzagelegging eindigt na zes weken op 13 december 2019. Tijdens deze periode vindt u de stukken:

U kunt beroep instellen tegen het bestemmingsplan

Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het niet met de vaststelling van het bestemmingsplan eens bent. U heeft hier tot en met 13 december 2019 de tijd voor. Op die datum eindigt de beroepstermijn.

U kunt alleen in beroep gaan:

  • als u belang hebt bij het bestemmingsplan, én;

  • als u kunt uitleggen waarom u eerder geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

U stuurt uw beroepschrift aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Het bestemmingsplan geldt vanaf 14 december 2019

Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Heeft u op tijd beroep ingesteld? En wilt u niet dat het bestemmingsplan op 14 december 2019 in werking treedt? Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de voorzieningenrechter. Ook voor een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

Naar boven