Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidelijke Pontaanlanding ‘ en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 9 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Zuidelijke Pontaanlanding’ vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad besloten geen grondexploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van eventuele kosten van de grondexploitatie niet aan de orde is.

Bestemmingsplan

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt de verplaatsing van de zuidelijke pontaanlanding van het IJpleinveer naar de hoek De Ruijterkade – Oostertoegang mogelijk gemaakt, evenals de herplaatsing van het monumentale NACO-huisje.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Dit betreffen ambtelijke wijzigingen en wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bijlage Nota van Wijzigingen Bestemmingsplan Zuidelijke Pontaanlanding, behorend bij het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van donderdag 31 oktober 2019 gedurende een termijn van zes weken, tot en met 12 december 2019 ter inzage bij:

  • -

    de balie van Stadsloket Centrum, Amstel 1, Amsterdam (papieren versie).

    Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • -

    het huis van de Wijk De Meeuw, Motorwal 300, 1021 PH Amsterdam (papieren versie). 

Het bestemmingsplan ‘Zuidelijke Pontaanlanding’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.A1802BPGST-VG01. Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien. 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 1 november 2019 gedurende zes weken, tot en met 12 december 2019, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen. 

Een belanghebbende kan met ingang van 1 november 2019 gedurende zes weken, tot en met 12 december 2019, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 30 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Naar boven