Ontwerpparaplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ (NL.IMRO.0858.PPekstermerellaan-ON01)

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 31 oktober 2019 gedurende zes weken het ontwerpparaplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ (NL.IMRO.0858.PPekstermerellaan-ON01) ter inzage ligt.

Paraplubestemmingsplan

Op 18 april 2019 heeft de gemeenteraad op advies van de A2-erfgoedcommissie besloten om het gebied rondom de Eksterlaan en Merellaan aan te wijzen als beschermd gemeentelijk dorpsgezicht. Na aanwijzing van het gebied tot beschermd gemeentelijk dorpsgezicht dient dit juridisch-planologisch gewaarborgd te worden. Dit kan middels een herziening van de geldende bestemmingsplannen of door middel van een paraplubestemmingsplan. Door het paraplubestemmingsplan blijven de onderliggende geldende bestemmingsplannen intact met toevoeging van een extra waarde ten behoeve van het beschermd gemeentelijk dorpsgezicht. Het doel van een beschermd stads- of dorpsgezicht is om bij wijzigingen te streven naar zo weinig mogelijk aantasting van de kenmerkende karakteristieken van het aangezicht.

Terinzagelegging

Het ontwerpparaplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ ligt vanaf donderdag 31 oktober 2019 gedurende zes weken (tot en met 11 december 2019) ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen op de websites www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpparaplubestemmingsplan is ook te raadplegen op de schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, De Hofnar 15 in Valkenswaard, via de computers bij ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen, in de Bibliotheek, De Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (31 oktober 2019 tot en met 11 december 2019) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA, Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via (040) 2083444.

Valkenswaard, 30 oktober 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burge­meester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven