Bekendmaking bestemmingsplan ‘Lijnbaankwartier-Coolsingel’ (bestuurlijke lus)

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 17 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Lijnbaankwartier-Coolsingel’ (NL.IMRO.0599.BP1091LijnbkCools-va02) gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 27 maart 2019 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 1 februari 2018.

 

Het plangebied ligt in het centrum van Rotterdam en wordt ruwweg begrensd door het Weena, de Schiekade, het spoor, het Haagseveer, het Rodezand, de Blaak, de Karel Doormanstraat, het Schouwburgplein, de Mauritsweg en het Kruisplein. Het project ‘Forum’ is buiten het plangebied gelaten. Dit project heeft een eigen (project)bestemmingsplanprocedure doorlopen.

 

Met het nieuwe vaststellingsbesluit van 17 oktober 2019 zijn bepalingen in het bestemmingsplan opgenomen die in verband het horecageluid voorwaarden stellen aan:

 

  • -

    de mogelijkheid om te wonen aan het Stadhuisplein ter plaatse van de bestaande studentenwoningen (Stadhuisplein 16);

  • -

    het realiseren van nieuwe woningen binnen een op de verbeelding opgenomen zone die over een groot deel van het plangebied ligt.

 

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 1 november t/m vrijdag 13 december 2019 ter inzage bij het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 2 november tot en met vrijdag 13 december 2019 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 30 oktober 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven