Verkeersbesluit tot het aanpassen van de venstertijden van de laad- en losplaats aan de Wagenweg te Huissen

Logo Lingewaard

 

106325

 

Onderwerp

Aanpassen venstertijden laad- en losplaats aan de Wagenweg te Huissen

 

Bevoegdheid

Burgemeester en wethouders van Lingewaard

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en paragraaf 7b van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2014, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

 

  • Bovenstaande vastgesteld is in verkeersbesluit met nummer 15INT00930/15252 gepubliceerd op 03-06-2015.

  • er venstertijden zijn ingesteld

    • ter bescherming van de schoolkinderen, afgestemd op het begin en eindtijden van de scholen;

    • ter bescherming van de nachtrust van omwonenden;

  • Er op de Wagenweg te Huissen reeds een locatie aanwezig is voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen;

  • Dat de motivatie voor dit besluit bestond uit de volgende redenen

    • ter bescherming van de schoolkinderen, afgestemd op het begin en eindtijden van de scholen;

    • ter bescherming van de nachtrust van omwonenden;

  • Bij verkeersbesluit van 24 maart 2016 (Staatscourant nummer 2016-19523) de venstertijden zijn aangepast;

  • Dat is gebleken dat het beschermen van de nachtrust middels een verkeersbesluit in strijd is met artikel 2:17, eerste lid sub b, van het Activiteitenbesluit milieubeheer (verder: Activiteitenbesluit), waarin dergelijke belangen reeds zijn beschermd;

  • Het Activiteitenbesluit een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) is en dus hogere regelgeving is dan een verkeersbesluit (venstertijdenbesluit) welke wordt genomen door burgemeester en wethouders.

  • Dat dit concreet betekend dat, omdat het Activiteitenbesluit het eerder genoemde verkeersbesluit overstijgt, het betreffende verkeersbesluit niet om redenen van nachtrust genomen had mogen worden;

  • De belangen van de schoolgaande jeugd nog wel beschermd moeten worden vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het beschermen van weggebruikers en passagiers;

• het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

• het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

 

Het is daarom gewenst om de huidige venstertijden waarbinnen gebruik mag worden gemaakt van de laad- en losplaats aan de Wagenweg te Huissen te wijzigen zodat de maatregel overeenkomt met het te bereiken doel, namelijk de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd.

 

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Gelderland midden, district Betuwe of diens gemandateerde.

 

Besluiten

 

Gezien het vorenstaande besluiten wij:

 

1. De venstertijden voor de laad- en losplaats aan de Wagenweg te Huissen dusdanig te wijzigen dat laden en lossen niet langer is toegestaan op de volgende dagen en tijden.

a. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08:00 en 08:30 uur en tussen 14:00 en 15:00 uur

b. Woensdag tussen 08:00 en 08:30 uur en tussen 11:30 en 12:45 uur.

 

Gevolg van dit besluit is dat laden en lossen buiten deze venstertijden wel is toegestaan. Andere wetgeving (zoals o.a. de Wegenverkeerswet en milieuwetgeving) blijft uiteraard van toepassing.

 

 

Bemmel, 21 oktober 2019

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

 

 

T. Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

 

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

 

 

Naar boven