Bekendmaking voorbereidingsbesluit Industriestraat-Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen.

Logo Venlo

Burgemeester en Wethouders van Venlo maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 23 oktober 2019 heeft besloten:

  • 1.

    Te verklaren dat voor het gebied Industriestraat-Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen een bestemmingsplan wordt voorbereid, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart;

  • 2.

    Te bepalen dat het verboden is om het gebruik van gronden en/of bouwwerken in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is te wijzigen;

  • 3.

    Te bepalen dat het bevoegd gezag bij een omgevingsvergunning kan afwijken van het onder 2 genoemde verbod mits de voorgenomen wijziging van het gebruik niet strijdig is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan;

  • 4.

    Te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van 4 november 2019.

Het voorbereidingsbesluit is erop gericht om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen en initiatieven in het plangebied te voorkomen. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van 1 jaar.

 

Inzage

Het voorbereidingsbesluit en de daarbij behorende situatietekening liggen met ingang van 4 november 2019 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van de stukken in het Stadskantoor is uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantencontactcentrum (KCC).

Het voorbereidingsbesluit kan daarnaast ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.venlo.nl, (organisatie en bestuur - publicaties en verslagen – plannen ter inzage). Verder is het voorbereidingsbesluit digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.VBWindhond-0003).

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep instellen.

Venlo, 30 oktober 2019

Naar boven