BEKENDMAKING TOEPASSEN COORDINATIEREGELING WINDPARK AGRO-WIND

Logo Reusel-De Mierden

De gemeente Reusel-De Mierden maakt bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.30 lid 1 onder a en b van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), toe te passen voorhet project Windpark Agro-Wind.

 

De coördinatieregeling strekt zich tot de gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de volgende besluiten:

 

- Wabo vergunning bouw, oprichten en in werking hebben van windturbines in strijdig gebruik met de ruimtelijke regels en onder voorwaarde van een goede ruimtelijke ordening;

- vergunning/ontheffing Wet natuurbescherming;

- Waterwetvergunning;

 

Overige, nog niet benoemde besluiten, passend binnen het project, waarvan B&W het voor de bevordering en het welslagen van de coördinatie het nodig vindt om deze al dan niet onderdeel te laten zijn van de gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking.

De bevoegdheid tot besluitvorming over deze besluiten ligt bij verschillende overheidsorganen en er zijn verschillende procedures van toepassing. Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling uit de Wro vindt de voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de bijzondere regels van artikel 3.31 en 3.32 Wro.

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor een ieder bestaat te zijner tijd de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerpbesluiten. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Wilt u meer weten over de coördinatieregeling? Bekijk dan het filmpje op de website van de gemeente:

https://www.reuseldemierden.nl/inwoners-en-ondernemers/windpark-agro-wind_43499/item/besluit-cooerdinatieregeling_38410.html

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle van der Hoff. U bereikt haar via telefoonnummer 0497 - 650 650 of via e-mail m.vanderhoff@reuseldemierden.nl

 

Naar boven