Ontwerpbestemmingsplan ‘De Streek, partiële herziening Gemeenteweg 161 te Staphorst’

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 30 oktober 2019 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘De Streek, partiële herziening Gemeenteweg 161 te Staphorst’met bijbehorende stukken ter inzage ligt. Het plan voorziet in transformatie van de houtzagerij naar wonen op het perceel Gemeenteweg 161. De bedrijfswoning wordt herbouwd tot een dubbele woning en op de plek van de voormalige houtzagerij komt een nieuw gebouw met drie woningen. Een kapschuur blijft behouden voor caravanstalling, een andere kapschuur wordt herbouwd voor bergingen. Ook zijn burgemeester en wethouders van Staphorst van plan hogere waarden wegverkeerslawaai/ spoorweglawaai vast te stellen voor het hiervoor genoemde bestemmingsplan.

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt binnen genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Omgevingsplein, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’. Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Door middel van de zoekfunctie kunt u bij invoering van het volgende plannummer NL.IMRO.0180.2102019006-ON01 het plan vinden. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.2102019006-.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Vanwege de nabijheid van het spoor moet  voor alle woningen een hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder worden vastgesteld. Ten aanzien van het wegverkeer ligt het perceel net op de overgang van 50 km/h naar 30 km/h. Voor de voorste 2 woningen is vandaar ook een hogere grenswaarde vereist. De procedure voor deze hogere grenswaarde haakt aan op de bestemmingsplanprocedure. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt dan ook tegelijk met het bestemmingsplan ter inzage bij de publieksbalie. Deze stukken worden ook op de website geplaatst.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad, een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde richt u aan het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeente Staphorst t.a.v. publieksbalie Omgevingsplein, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

 

Naar boven