Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Terweijde’ Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken bekend dat met ingang van donderdag

31 oktober 2019 gedurende een periode van zes weken voor een ieder het voorontwerpbestemmingsplan ‘Terweijde’ (planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPTerweijde-VO01) ter inzage ligt.

Geldende bestemmingsplan

Het geldende bestemmingsplan ‘Terweijde’ is in februari 2007 vastgesteld door de gemeenteraad. De wijk ‘Terweijde’ ligt tussen de Weidsteeg, de Parklaan, Provincialeweg N320 en waterloop ‘De Meer’. Binnen dit plangebied hebben de afgelopen jaren diverse ruimtelijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Het bestemmingsplan is hierdoor niet meer volledig actueel. Een herziening van het bestemmingsplan zorgt weer voor een actuele planregeling en verbeelding van het plangebied.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Dit houdt in dat de bestaande bouwrechten, zoals goot- en bouwhoogten en bestaand gebruik worden vastgelegd. Toekomstige, grootschalige ontwikkelingen worden niet meegenomen. De planregels zijn zoveel mogelijk opgesteld gelijk aan de planregels van andere bestemmingsplannen binnen Culemborg, om zoveel mogelijk uniformiteit tussen de verschillende bestemmingsplannen te creëren.

Inzien

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan inzien op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en woonomgeving’/’bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tevens ter inzage in het stadskantoor te Culemborg aan de Ridderstraat 250 tijdens kantooruren.

Indienen reactie

Een inspraakreactie kunt u gedurende de hierboven genoemde inspraaktermijn van zes weken zowel schriftelijk als mondeling indienen:

Schriftelijke inspraakreacties kunt u indienen bij Burgemeester en Wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. In deze inspraakreactie vragen wij u een goede onderbouwing te geven van uw reactie. Ook vragen wij u in de inspraakreactie duidelijk uw adres te vermelden met het oog op toekomstige berichtgeving.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie verzoeken wij u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling. Zij zijn bereikbaar  onder telefoonnummer 0345 – 477 700.

 

Culemborg, 30 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven