Bekendmaking vaststelling inpassingsplan Ashorstersloot

Logo Gelderland

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten op 30 januari 2019 het inpassingsplan Ashorstersloot gewijzigd hebben vastgesteld. Vanaf donderdag 7 februari ligt het inpassingsplan ter inzage. Tot en met 21 maart mogen belanghebbenden een beroep instellen. Hoe? Leest u dit bericht.

 

Waarom een inpassingsplan?

Een inpassingsplan is een provinciaal bestemmingsplan. Het inpassingsplan Ashorstersloot maakt de aanleg van een watergang mogelijk in de gemeente Berg en Dal. Dat gebeurt doordat we lokaal de bestemming ‘agrarisch’ in de bestemming ‘water’ veranderen. Door de aanleg van de watergang kan de waterhuishouding in het nabijgelegen natuurgebied De Bruuk zich herstellen.

De nieuwe watergang is één van de ecologische herstelmaatregelen die we realiseren in en nabij natuurgebied De Bruuk. Het doel is om de nadelige effecten van stikstof op dit Natura 2000 gebied te verminderen.

 

Wijzigingen in het inpassingsplan

In de ondergrond van de nieuwe watergang zijn mogelijk waardevolle archeologische vondsten aanwezig. Daarom heeft de watergang – naast de bestemming ‘water’- ook de bestemming ‘archeologie’. Er is een Programma van Eisen toegevoegd aan de regels. Dit Programma beschrijft op welke wijze de aanleg van de watergang archeologisch verantwoord kan plaats vinden. Nu dit Programma is toegevoegd aan de regels van het inpassingsplan, is een latere vergunningsaanvraag niet meer nodig. Hierop is het ontwerp inpassingsplan aangepast.

 

Verdere procedure

Van donderdag 7 februari ligt het inpassingsplan ter inzage en tot en met donderdag 21 maart mogen belanghebbenden een beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend bij het ontwerp inpassingsplan. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan deze alleen beroep instellen als redelijkerwijs niet verweten kan worden dat er geen zienswijze is ingediend.

De reactie (het beroepschrift) kunt u richten aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

Waar vind ik de stukken?

Het digitale inpassingsplan kunt u via de volgende website bekijken:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPASHORSTERSLOOT-VST1

U kunt de stukken ook lezen bij de provincie te Arnhem (Markt 11, Arnhem) en bij de gemeente Berg en Dal (Dorpsplein 1, Groesbeek).

 

Verzoek voorlopige voorziening

Het inpassingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval kan de werking worden verschoven totdat over het inpassingsplan een uitspraak is gedaan. Zowel aan het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Voor meer informatie en uitleg verwijzen wij u naar www.raadvanstate.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor het indienen van een beroepsschrift dat:

  • U de beroepsgronden in het beroepschrift vermeldt;

  • het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

 

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de terinzagelegging kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999. Meer informatie over het project is bovendien te vinden op http://www.gelderland.nl/Bruuk.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Gepubliceerd te Arnhem

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland

A.J.H. Thijssen

   

Naar boven