Vaststelling bestemmingsplan “partiële herziening Oosterheem/ Zegwaartseweg-Noord”, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 14 oktober 2019 het bestemmingsplan “partiële herziening Oosterheem/ Zegwaartseweg-Noord” heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van  25 oktober 2019 ter inzage bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud

Het betreft een actualisering van een aantal delen van de plankaart en de planregels, zijnde:

 

  • Het bevestigen van de maximale bouwhoogte van 45 mt voor de 2 woningbouwlocaties ten noorden van de Berkelstroom.

  • Het opnemen van een brandcompartimenteringszone voor de 2 woonwagenlocaties in Zwetstroom en Gooimeer conform vereiste in het Bouwbesluit.

  • Het opnemen van een evenementenregeling voor het Oosterheemplein en omgeving, omdat jurisprudentie uitwijst dat evenemententerreinen in het bestemmingsplan moeten worden opgenomen en geregeld. In de praktijk vinden er nu ca. 12 evenementen per jaar plaats op het Oosterheemplein. De regeling laat nu maximaal 15 evenementen per jaar toe.

  • Het aanpassen van de erfbebouwingsregeling voor de woningen gelegen in de Groene Kreek (Nijlstroom, Moldaustroom), aan de afspraken uit de Algemene Akte Groene Kreek. Erfafscheidingen mogen maximaal 1 m hoog zijn en dienen voor minstens 50 % opengewerkt te zijn. Vergunningvrije erfafscheidingen zijn uitgesloten. Dit gebeurt op verzoek van de bewoners.

 

Instellen van beroep

Met ingang van 25 oktober 2019 bestaat gedurende zes weken (tot en met 5 december 2019) de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Daarnaast kan met ingang van 25 oktober 2019 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Griffierecht

Voor het instellen van het beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426

 

Informatie en inzien van het besluit met bijbehorende stukken

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u de besluiten met bijbehorende stukken inzien, dan kunt u terecht bij het Stadsforum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. U dient daarvoor eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u ook bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl 

 

Het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00080-0003 

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

https://zoetermeer.eu/rodl/plannen/NL.IMRO.0637.BP00044-/NL.IMRO.0637.BP00080-0003/g_NL.IMRO.0637.BP00080-0003.xml

  

Zoetermeer, 24 oktober 2019

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris, De burgemeester

  

B.J.D. Huykman   Ch.B. Aptroot

Naar boven