Bestemmingsplan Maasbrachterweg ong., Berkelaar

Logo Echt-Susteren

Bekendmaking 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad van Echt-Susteren in zijn vergadering van 26 september 2019 het bestemmingsplan “Maasbrachterweg ong. te Berkelaar” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud 

Dit bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor de nieuwvestiging van een vleesveehouderij met zoogkoeien en fruitteeltbedrijf incl. bedrijfswoning, op een bouwvlak van 1,0 hectare, aan de Maasbrachterweg ongenummerd te Berkelaar. Deze locatie staat kadastraal bekend als: gemeente Echt, sectie R, nummer 426, 742, 743, 744 en745 gedeeltelijk.

Op het nieuw te vestigen bedrijf wordt een potstal met voorzieningen gerealiseerd voor het houden van 50 tot 60 stuks zoogkoeien met jongvee. Deze dieren zullen op een extensieve grondgebonden manier worden gehouden. Dit betekent o.a. dat weidegang wordt toegepast. Daarnaast gaat initiatiefnemer 15 hectare kersen en 1 hectare blauwe bessen telen. Voor de opslag en sortering van dit fruit wordt in het nieuwe bouwvlak een loods gerealiseerd.

Wijziging

Bij de vaststelling is de volgende wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

- op de verbeelding is de vrijwaringstrook m.b.t. de bovengrondse hoogspanningsleiding, gelegen in de noord-west hoek, buiten het plangebied gelaten;

Verdere procedure 

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 25 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

a. Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

b. Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

c. Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijziging, die de raad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Bestemmingsplan in werking

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan gerust contact op met dhr. S van Helden via telefoonnummer 0475 – 478 478.

Echt-Susteren, 24 oktober 2019

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J Hessels, burgemeester.

drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

 

Naar boven