Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 12 oktober 2019, nr. WJZ/19228757, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Handelende met instemming van de Minister van Economische Zaken en Klimaat;

Gezien de schriftelijke instemming van de plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de directeur Bedrijfsvoering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel c, komt te luiden:

c. de plaatsvervangend secretaris-generaal:

de plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

B

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel i, wordt na ‘organisatie en bedrijfsvoering,’ ingevoegd: alsmede het bespreken van de algemene gang van zaken van de onderneming in de overlegvergadering als bedoeld in artikel 24, eerste lid, van de Wet op de ondernemingsraden.

2. In het eerste lid, onderdeel p, wordt ‘en de zelfstandige bestuursorganen’ vervangen door ‘, Staatsbosbeheer en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden’.

C

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel e, komt te luiden:

  • e. het overleggen met medezeggenschap en centrales van vereniging van ambtenaren, met uitzondering van het bespreken van de algemene gang van zaken van de onderneming in de overlegvergadering als bedoeld in artikel 24, eerste lid, van de Wet op de ondernemingsraden.

2. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van onderdeel p, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • q. het invulling geven aan de eigenaarsrol van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit richting de zelfstandige bestuursorganen, met uitzondering, Staatsbosbeheer en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

D

In artikel 6, derde lid, wordt ‘de directeur-generaal Agro’ vervangen door ‘de secretaris-generaal’.

E

In de artikelen 5, aanhef, 6, eerste lid, 9, vierde lid, 12, eerste lid, 18, eerste lid, onderdeel l, 24, eerste lid onderdeel ee, en het tweede lid, alsmede in paragraaf II, derde en vierde lid, van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt ‘de directeur Transitie en aansturing bedrijfsvoering’ steeds vervangen door: de plaatsvervangend secretaris-generaal.

F

Na artikel 32 wordt een artikel ingevoegd luidende:

Artikel 32a

  • 1. Mandaat, volmacht en machtiging voor aangelegenheden als bedoeld in artikel 5, worden in de periode van 1 oktober 2019 tot en met 15 december 2019 verleend aan:

    • a. De directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied voor de taken bedoeld in artikel 5, onder j – voor zover het betreft de Raad voor de Kustwacht en de Stuurgroep Rijksrederij;

    • b. De directeur Financieel-Economische Zaken, voor de taken bedoeld in artikel 5, onder h – voor zover het betreft het opdrachtgeverschap voor de directie Bedrijfsvoering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, alsmede RVO en DICTU;

    • c. De directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken, voor de taken bedoeld in artikel 5, onder a – voor zover het betreft organisatieontwikkeling;

    • d. De plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, voor de taken bedoeld in artikel 5, onder f – voor zover het betreft het voorzitterschap van de Databoard –, onder h – voor zover het betreft het opdrachtgeversoverleg met de Douane –, onder j – behoudens de Raad voor de Kustwacht en de Stuurgroep Rijksrederij –, onder o en n;

    • e. De directeur Bedrijfsvoering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, voor de taken bedoeld in artikel 5, onder a – voor zover het betreft de inkoopaangelegenheden -, onder b en f – voor zover het betreft de interne CIO-taken –, en onder h – voor zover het betreft de BFI-gesprekken met de NVWA, het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden en Staatsbosbeheer.

  • 2. Mandaat, volmacht en machtiging voor andere dan de in het eerste lid genoemde taken en bevoegdheden van de plaatsvervangend secretaris-generaal worden in de periode van 1 oktober 2019 tot en met 15 december 2019 verleend aan de secretaris-generaal.

ARTIKEL II

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging programmamanager Regio Portefeuille LNV wordt ingetrokken.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 oktober 2019. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 oktober 2019, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 oktober 2019.

’s-Gravenhage, 12 oktober 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven